Afgerond project Amsterdam 1600m2 Kopgevels

Van de vijf wooncomplexen (met 120 portiekwoningen) aan de Platanenstraat in Amsterdam worden onder meer de kopgevels geïsoleerd. Dat gebeurt door HTS Gevelwerken, dat daarbij gebruikmaakt van het beproefde DUO-systems buitengevel-isolatie, een innovatief buiten­gevel-isolatiesysteem dat al heel wat jaren wordt toegepast bij bestaande en nieuwbouwprojecten.

Het systeem bestaat uit een geprofileerde EPS-isolatieplaat die wordt afgewerkt met keramische steenstrips.
Het is bij dit project zaak dat de uiteindelijke uitstraling aansluit bij de wensen van de architect, woningcorporatie en de Amsterdamse welstand. Er is hier een steenstrip met een bepaalde kleur en in een specifieke uitvoering voorgeschreven, waardoor de gevels hun kenmerkende uitstraling behouden.

HTS Gevelwerken begon half mei met de werkzaamheden, nadat de steigers waren opgebouwd. Begin juni kwam het eerste wooncomplex uit de steigers en werd het resultaat van de metamorfose zichtbaar. Het verwerken van het systeem is inmiddels met succes afgerond. De geïsoleerde kopgevels met het Duo-Systems buitengevel­isolatiesysteem laten zich duidelijk aftekenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 | HTS Gevelwerken